Charlottas textilverkstad

Charlottas textilverkstad – lagar och restaurerar textilt hantverk

Jag som driver Charlottas Textilverkstad heter Charlotta Linder. I grunden är jag utbildad biolog med inriktning naturvård och har arbetat med naturvårdsfrågor på Länsstyrelsen i femton år. Men ett stort intresse för hantverk och bevarande av äldre textiler ledde mig till en tvåårig lärlingsutbildning vid Hantverksakademin med inriktning mattrestaurering och konststoppning.

Nu arbetar jag heltid i min ateljé i Nora med att laga och restaurera orientaliska mattor, svenska röllakansmattor, antika vävar och andra fantastiska textilier som vittnar om en stolt hantverkstradition som pågått i generationer.

Vad kan jag hjälpa dig med?

Har du ärvt en matta som börjar trasas sönder i stadkanten? Eller har du en fin gammal ulltröja som blivit maläten? Jag utför lagning av alla slags textilier enligt konstens alla regler.

• Lagning av stadkanter, fransar och orientflätor
• Lagning av slitage på mattor
• Fodring och montering av hemtextilier
• Konststoppning – Osynlig lagning av kläder
• Mindre lagningar av kläder
• Mindre ändringar av kläder, såsom uppläggning av byxor

Kontakta mig för prisuppgifter eller om du har några funderingar!

Välkommen till min ateljé i Noras kreativa kvarter!

Strax utanför de centrala delarna av Nora ligger Kvarteret Bryggeriet. Ett industriområde med anor från 1600-talet som varsamt renoverats och byggts om till ett levande kulturkvarter med en mängd olika hantverkare, café, restaurang och en hel del andra spännande verksamheter.

Här finns också sedan våren 2020 min ateljé och butik. Varmt välkommen att besöka mig och se mer av vad jag gör eller kanske botanisera bland mitt sortiment av ekologiska och svensktillverkade ullgarner till ett eget projekt.